A termosztátos csaptelepek. Miért válasszak termosztátos csaptelepet?

A termosztátos csaptelepek egyik előnye,hogy víztakarékosak.
Ellentétben a hagyományos tekerőgombos vagy egykarú csaptelepekkel ezeknél a típusoknál nem kell a vízhőmérséklet beállításával időt és vizet pazarolni mert ezeknél a csaptelepeknél ez sokkal egyszerűbb és gyorsabb így víztakarékosabbak.Ha belegondolunk egy hagyományos csaptelepnél a vízhőmérséklet beállítása akár tíz másodpercet is igénybe vehet és az addig kifolyatott víz egy zuhanyzónál a lefolyóban köt ki ami napi szinten jelentős vízpazarlást eredményez.

Egy termosztátos csaptelep beállítása csak pár másodpercet vesz igénybe,de ha egyszer már beállítottuk a nekünk megfelelő hőmérsékletet a csaptelep megnyitásakor azonnal a kívánt hőmérsékletű vizet kapjuk,nembeszélve arról, hogy zuhanyzó esetében a vízhőmérséklet beállítása kellemetlen is lehet, mert hol túl meleg, hol túl hideg víz folyik a csapból. A vízhőmérséklet gombján ráadásul van egy határoló gomb is ami nem engedi,hogy harmincnyolc fokosnál melegebb víz jöjjön a csapból.

Ez biztonsági okból van rajta nehogy megégessen bennünket a túl meleg víz.Ha ennél melegebb vízre van szükségünk természetesen a gomb benyomásával tovább tekerhető a hőfokszabályozó. A termosztátos csaptelepek tervezésénél odafigyeltek arra is,hogy nincs rajtuk kiálló kar, így zuhanyozás közben nem akadhat bele a kezünk átállítva a víz hőmérsékletét.

Ez azért is hasznos mert ahol kisgyerek van a családban ez megakadályozza,hogy a kicsi véletlenül leforrázza magát zuhanyozás közben. Napjainkban egyre többen törekednek a környezetünk védelmére és az energiatakarékos életmódra,az ilyen környezettudatos emberek fürdőszobájából nem hiányozhat a termosztátos csaptelep.

Hogyha fürdőszobájának a felújítása vagy kiépítése előtt áll mindenképpen érdemes elgondolkodni és konzultálni egy vízvezetékszerelő szakemberrel a termosztátos csaptelep felszerelésében. Ha a meglévő hagyományos csaptelepünket le szeretnénk cseréltetni korszerűbb termosztátosra kell-e átalakítás a régi hagyományos egykaros vagy tekerőgombos csaptelep kiállásánál?

Kijelenhetjük,hogy minden termosztátos csaptelep kompatibilis a régi csaptelep helyére,mert a csaptelepeknek a kiállása szabványos,így egyszerűen lecserélhetőek.Ezt a cserét még házilag is könnyen el lehet végezni,csak megfelelő méretű villáskulcsra vagy állítható villáskulcsra van szükség.De egy szakember lecseréli a Z idomot is ami már némi szakértelmet igényel.Azért is jó ha vízszerelő szakemberre bízzuk a cserét mert ő tud számlát adni az elvégzett cseréről és egy esetleges garanciális időn belüli meghibásodás miatt a gyártó,forgalmazó kérheti a számlát,hogy szakember végezte a szerelést.
Vásárlásnál jobb az ismert márkák közül választani mert a nagy üzletláncok által forgalmazott no name márkák garanciális időn belül inkább adnak egy új csaptelepet de ha a garanciális idő már elmúlt akkor a javítás alkatrész hiányában nehézségekbe ütközhet.
Vállalkozásunk vállalja számlaképesen,garanciával minden tipusú csaptelep cseréjét Budapest területén és Pest megyében.